Για την σωστή προβολή της ιστοσελίδας αυτής, απαιτείται νεώτερη έκδοση του Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

PostHeaderIcon Η Εταιρεία - Ιστορική Αναδρομή

Επί Τουρκοκρατίας, σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν πολλές ομάδες διαφόρων φυλών, μέσα από τις οποίες, μετά από πολύ κόπο και χρόνο, έγιναν γνωστές διάφορες τέχνες. Έτσι και στη Μακεδονία και κυρίως στη Βέροια, οι Έλληνες Βλάχοι για λόγους επιβίωσης δημιούργησαν τα μπατάνια και τις νεροτριβές (δριστέλλες), με σκοπό την επεξεργασία φλοκάτης, τις κάπες και τα σαάκια, με απώτερο σκοπό αργότερα το εμπόριο αυτών.

     

Ξεκινώντας λοιπόν το 1930 ο Αδάμος Αθανάσιος, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι με άλογα συγκέντρωνε χειροποίητες φλοκάτες, σάσμες ("γυμνά" υφαντά από μαλλί κατσίκας) και σαάκια (φορεσιές τοπικών βλάχων) και τα μετέφερε στο μπατάνι ώστε να επεξεργαστούν και να τελειοποιηθούν. Το 1948 αναλαμβάνει ο Αδάμος Ιωάννης. Μέχρι το 1960, προτού περάσει το μαλλί στην επεξεργασία, οι νοικοκυρές το έπλεναν στο χέρι. Εκείνα τα χρόνια "δουλεύονταν" 6 τόνοι φλοκάτη, από εγχώριο μαλλί το χρόνο. Από το 1969-1970 αναπτύσσονται εργοστάσια με ηλεκτρικούς αργαλειούς, τα οποία παρήγαγαν 80 τόνους φλοκάτη ακρυλική και μάλλινη το μήνα, κατά 90% άσπρη, με σκοπό το εμπόριο και την προώθηση αυτών στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα κατά παραγγελία, έβαφαν σε παλιά βαφεία τις φλοκάτες στο επιθυμητό χρώμα.

Το 1981 ο Κότσυφας Παναγιώτης - γαμπρός του Αδάμου Ιωάννη - συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του υδροτριβείου, εντάσσει στις προσφερόμενες υπηρεσίες και τον επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών και μοκετών και το 1999 δημιουργεί στη Βέροια το ταπητοκαθαριστήριο "τα Παπάκια", το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο των υψηλών υπηρεσιών ποιότητας και εξυπηρέτησης που παρείχε. Σε όλη αυτή την πορεία, η ποιότητα των εργασιών του ταπητοκαθαριστήριου "τα Παπάκια" έγινε γνωστή στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, και οδήγησε στην επέκταση της εταιρείας και σε άλλες πόλεις όπως στην Κατερίνη, Κοζάνη, Αλεξάνδρεια και Σίνδο Θεσ/νίκης όπου λειτουργούν τα υποκαταστήματα με την επωνυμία "Carpeto".

Η εταιρεία ως "Kotsifas Group" σήμερα είναι πλέον ένας Πολυχώρος Πολλαπλών Εφαρμογών Καθαρισμού, με απόλυτη εξειδίκευση στον καθαρισμό, επιδιόρθωση και φύλαξη χαλιών και μοκετών. Στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.500τ.μ. με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και το ειδικευμένο προσωπικό μας, μπορούμε να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε πλήρως τις απαιτήσεις σας.


         
KOTSIFAS GROUP
Προβολή Χάρτη - Kotsifas Group - 3ο-4ο χλμ. Π.Ε.Ο. Βέροιας - Κοζάνης

3ο-4ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας - Κοζάνης
Τηλ: 23310-28070 / 6974814606
Fax: 23310-28070
Email: info@kotsifasgroup.gr
CARPETO
Αναζήτηση Google